Menu
Winkelwagen

Fietshelmen

Fietshelmen

Zoals elk product zijn er ook van de fietshelmen verschillende soorten. Dat is erg belangrijk, omdat je per situatie natuurlijk andere behoeftes hebt. Een kind zal je niet snel een racefietshelm geven en een racefietser geef je geen kinderhelm. Bij Bigline verkopen wij 4 categorieën om een zo breed mogelijk pakket aan te bieden. Zoek de geschikte helm uit en bestel direct, óf vraag een van onze medewerkers om advies. Veiligheid gaat boven alles, en dat word makkelijker te waarborgen met een helm.

Helm categorieën

E-bike helmen

Op de E-bike gaat het allemaal net even iets sneller dan normaal. Hoewel het altijd aan te raden is om een helm te dragen met het fietsen, is het met een E-bike natuurlijk helemaal van belang. Met snelheden tot wel 25Km/u is het belangrijk om zo veilig mogelijk de weg op te gaan. Met de moderne designs van de E-bike helmen ziet het er ook nog eens leuk uit.

Kinderhelmen

Een kind wat net leert fietsen, valt nog wel eens om. Doordat hun evenwicht en hand-oog coördinatie nog niet geheel ontwikkeld is kan dit vervelende situaties opleveren. Door middel van een kinderhelm is de kans op hoofd- en hersenletsel veel kleiner. Met een gerust hart je kinderen leren en laten fietsen, dat is waar we het voor doen. En dankzij de vrolijke en grappige designs is veiligheid nog nooit zo leuk geweest.

Mountainbike (MTB) helmen

Op de mountainbike door bossen, over heuvels en in modderige plassen crossen is een spannende en bevrijdende activiteit. Wie dit wel eens heeft gedaan of heeft gezien weet dat er de nodige risico's aan zit. Een boomstronk die je niet hebt gezien, een plas die dieper is dan ingeschat, een bocht die je net niet haalt of alle takken op ooghoogte. Dit zijn een paar voorbeelden die in grote of kleine maten letsel kunnen opleveren. De mountainbike helmen zijn hier speciaal voor gemaakt. Bescherm je hoofd en gezicht met een van deze helmen en ga veilig weer het avontuur aan.

Racefietshelmen

Met deze snelheden is het niet anders dan wijs om een helm te dragen. Bij de racefietshelmen is er in het bijzonder gedacht aan de ventilatie, aerodynamica en gewicht. Dit veranderd natuurlijk niets aan het aspect van de veiligheid. Wel geeft het nog meer opties om uit te kiezen. Wil je zo licht mogelijk, luchtig mogelijk of zo snel mogelijk kunnen fietsen? Laat je vooral adviseren door onze collega’s!

 

Fietshelm kopen

Het is logisch dat je niet altijd weet welke helm nou het meest geschikt is voor jouw activiteit of het lekkerste zit. Onze collega's in de winkel helpen je hier graag bij. De helm kan je gelijk meenemen of online bestellen. Voor 15:00 besteld is de volgende werkdag in huis!